Известие

Collapse
No announcement yet.

Светлината за заден ход отказа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И при мен се появи подобен проблем: от ляво светлината за задна и допълнителният габарит светят а от дясно не. Гледах крушките,куплунга,и всички бушони но нищо не открих. Дайте съвети!
    Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
    2001год 115кс + ремап

Comment

Първоначално публикувано от jzonkom Покажи съобщение
      И при мен се появи подобен проблем: от ляво светлината за задна и допълнителният габарит светят а от дясно не. Гледах крушките,куплунга,и всички бушони но нищо не открих. Дайте съвети!
      В ляво трябва да свети допълнителен “фар“ за мъгла. Светлината за задна трябва да е вдясно. Не че е особено силна, но .....
      Общо взето, в тая тема е описано какво да се гледа. Ако крушката и куплунгът са наред, то остава включяателят(ключе, "машинка" “джаджа“) или лоша връзка в бушонното табло, а недай боже и прекъснат кабел някъде. Бушонът захранва куп неща като най забележим май е часовникът. Работи ли той, бушонът е здрав.
      Обърнете внимание на куплунгът, контактите трябва да са чисти и равно подредени. Исползвали са термопластичен материал и се случва контактните пера да "потънат" или да се изкривят. Най вече “перото“ на минусът(масата).
      п.п. Да не се взима предвид мнението ми за връзката м/у часовникът и бушонът. Оказва се че е валидно само за бушонно табло тип “А“. Така или инак - тоя предпазител захранва много неща.
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 17:52.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

почисти си фасунките (където лягат крушките) може да са се оксидирали, провери връзките на кабела към самата фасунка, буксата ако искаш може да я пръснеш с контактен спрей за всеки случей да си сигурен че там е ок.Щом не постоянна повредта ще е нещо отзад на самата светлина
        Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd

Comment

Оказа се куплонгът.Размърдах го, натиснах го по силничко и взе че светна. Днес обаче като я запалих чистачките тръгнаха сами и нямат спиране и клаксонът ми не работи! Абе не ми се иска да я сменям ама тя дава зор.
          Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
          2001год 115кс + ремап

Comment

Working...
          X